Etichette

venerdì 10 febbraio 2017

ეს კი ყველასათვის გემრიელი ფრანგული ეკლერებია...მომზადება ძალიან მარტივია და ეს რეცეპტი ნამდვილად ორიგინალურია..

ინგრედიენტები ცომისთვის:
250გრ ფქვილი
150გრ კარაქი
5 საშუალო კვერცხი
125მლ წყალი
125მლ რძე
ცოტაოდენი მარილი

ინგრედიენტები კრემისთვის:
250გრ ნაღები
250გრ კრემა პასტიჩერა (რეცეპტი აქ )
50გრ შაქრის პუდრა
ცოტაოდენი ვანილი

შავი შოკოლადი 
155მლ რძე

მომზადება:
მოვამზადოთ პასტა ბინიე,შუს ცომი.ქვაბში მოათავსეთ რძე,წყალი,კარაქი და მარილი,დადგით ცხელზე.კარგად რომ გალღვება კარაქი და ადუღებას მივა,გადმოდგით,აურიეთ ფქვილი და კარგად გახსენით.შეუნთენთ ისევ ცეცხლი დაბალზე და მანამდე ზილეთ შიგნით,სანამ  არ მოძვრება ცომი გვერდებს.გადაიტანეთ ღრმა თასში და გააგრილეთ.გატეხეთ 5 კვერცხი და გათქვიფეთ კარგად მიქსერით.ცომი მზადაა.
მოათავსეთ მოსართავ ტომარაში,განიერი პირით და პერგამენტიან ჟარონაზე  გადაიტანეთ,ამ პრინციპით.
გამოაცხეთ 180°ზე 10წთ შემდეგ დაუწიეთ 170° ზე და დატოვეთ კიდევ 8 წუთი.

ამასობაში მოამზადეთ კრემა შანტილი.
პირველ რიგში მოამზადეთ კრემა პასტიჩერა,შემდეგ გათქვიფეთ ცივი ნაღები,რომ შედგება კარგად,დაამატეთ შაქრის პუდრა და კარგად ამოიყვანეთ.მკვრივი მასა აურიეთ კრემა პასტიჩერას და კარგად ამოურიეთ ხის კოვზით,რომ მიიღოთ ერთი მასა.ეკლერები ამასობაში გაცივდნენ.
სანამ დაიწყებთ კრემით გამოვსებას,მოამზადეთ შოკოლადი.დატეხეთ წვრილად,დაასხით ცხელი რძე და დატოვეთ.
გამოავსეთ მოსართავი ტომარა კრემით ,ეკლერები უკნიდან დახვრიტეთ სამგან და გამოავსეთ კრემით


რადგან ეკლრები სიცივეში კარგავენ ფორმას,ასე კრემი მისცემს ფუმფულა ფორმას.
შოკოლადი სავარაუდოდ მზადაა,აიღეთ სათქვეფი და რძე გახსენით კარგად გამდნარ შოკოლადში,არ უნდა გააციოთ ძალიან.მზა ეკლერებს გადაუსვით ფუნჯით  და მოათავსეთ მაცივარში...

ძალიან ბევრჯერ ვცადე და საუცხოო გამოდის.წარმატებები <3

მოიწონეთ გვერდი  facebook page მადლობა

Nessun commento:

Posta un commento