Etichette

giovedì 9 febbraio 2017

მეგობრებო დაგიბრუნდით ახალი რეცეპტებით.ეს უგემრიელესი ნუშის კროსტატაა.მომზადება ძალიან მარტივია და დამიჯერეთ არ დაგავიწყდებათ....


ინგრედიენტები ფროლასთვის(ცომი):

450გრ ფქვილი
125გრ შაქრის პუდრა
250გრ კარაქი
1 კვერცხი
ნახევარი ლიმნის გახეხილი ცედრა და წვენი

შიგთავსი:
400გრ კრემა პასტიჩერა( რეცეპტი იხილეთ  აქ )
30 ნუშის კვერები პატარები
20 ნუშის კვერები დაფხვნილი
50გრ დამტვრეული შავი შოკოლადი
100მლ ამარეტო(ლიქიორი) ცოტაოდენ წყალში გახსნილი

მომზადება:
მოვამზადოთ პასტა ფროლა. ღრმა თასში ჩავყაროთ ფქვილი,შაქრის პუდრა,ლიმნის ცედრა და წვენი,კვერცხი და კარაქი.მოზილეთ ელასტიური ცომი,შეფუთეთ და მოათავსეთ მაცივარში 1 საათი.ცომი მზადაა გასაბრტყელებლად.გაყავით ორ ნაწილად,მაგიდაზე დაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი და დაიწყეთ გაბრტყელება.ცომმა შეიძლება დაშლა დაიწყოს მაგრამ არაუშავს,ადვილად ააწყობთ.დაახ.4მმ სიმაღლის გააბრტყელეთ.მოათავსეთ ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ ჟარონაზე 
ესაა კლასიკური კროსტატას ფორმა.
მიყევით ინსრუქციას.მოაყრით დაფხვნილ ნუშის კვერები და შოკოლადს,დაფარეთ კრემითდა ბოლოს დაალაგეთ მთლიანი ნუშის კვერები ზემოდან.გააბრტყელეთ მეორე ნახევარი ცომის და გადააფარეთ ზემოდან,მოაჭერით დარჩენილი ცომი,ან გადაკეცეთ და ჩანგლით დასერეთ.გამოაცხეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 180° ზე  დაახ.40წთ. 
კროსტატა მზადაა.მოაყარეთ ცოტაოდენი შაქრის პუდრი ზემოდან.ისიამოვნეთ როგორც ცხელი,ასევე ცივი.
<3
მოიწონეთ გვერდი facebook page მადლობა

Nessun commento:

Posta un commento