Etichette

mercoledì 3 agosto 2016

SEMIFREDDO TARTUFO BIANCO --ესაა ყველაზე გავრცელებული ნაყინი იტალიაში.არის მარტივი მოსამზადებელი და ძალიან გემრიელი...

ინგრედიენტები ბეზესთვის:
1 კვერცხის ცილა
100გრ შაქრის პუდრა
ცოტაოდენი მარილი
1ჩ/კ ლიმნის წვენი

კრემისთვის:
400გრ კრემა პასტიჩერა (რეცეპტი იხილეთ აქ)
500გრ ნაღები ტკბილი,ან დაუმატეთ 100გრ შაქრის პუდრა
20გრ ხსნადი ყავა
100გრ ბეზე

მომზადება
პირველ რიგში მოამზადეთ ბეზე.ჩაასხით ცილა თასში და ათქვიფეთ,ამატეთ ნელა ნელა შაქარი.როდესაც კრემი ამოვა,დაამატეთ დარჩენილი შაქარი ,ლიმნის წვენი და ამოურიეთ კოვზით,სანამ არ მიიღებთ პრიალა ბეზეს.
მეორე თასში ჩაასხით ცივი ნაღები და ამოიყვანეთ.გაყავით ნაღები ორად.ერთს დაუმატეთ ნახევარი კრემა პასტიჩერა და კარგად აურიეთ კოვზით,შემდეგ კი დაამატეთ ბეზე(მოიტოვეთ ცოტაოდენი გულისთვის)ისევ აურიეთ კარგად.მეორე  თასში ნაღებს დაამატეთ დარჩენილი კრემა პასტიჩერა და კარგად ამოურიეთ კოვზით,დაუმატეთ ხსნადი ყავა და ბოლოს დარჩენილი ბეზე..
აიღეთ ალუმინის ღრმა,მრგვალი თასი,20სმ დიამეტრის(საშუალო ზომის) ჩააფინეთ წებო-ცელოფანი და წაუსვით ყვითელი კრემი ერთი ფენა,შემდეგ კი ამოავსეთ ყავიანი კრემით.ბოლოს დააფარეთ მორჩენილი ყვითელი კრემი და მოასწორეთ დანით კარგად.შედეთ საყინულეში 3-4სთ.
ტარტუფო მზადაა.გადმოაბრუნეთ თეფშზე,მოაცალეთ ცელოფანი და ამოავლეთ,დაფხვნილ ბეზეში.
მიირთვით გემრიელად <3

Nessun commento:

Posta un commento