Etichette

venerdì 15 luglio 2016


PESTO GENOVESE-ეს უგემრიელესი სოუსი,რომელიც ძალიან ბევრ თეფშს შესძენს გასაოცარ არომატს.
პესტოს მომზადება ძალიან მარტივია,ამისათვის დაგჭირდებათ ძველებური სანაყი,ან შეგიძლიათ მოათავსოთ ბლენდერში.
მე შემოგთავაზებთ კლასიკურ,ჯენოვურ რეცეპტს.

ინგრედიენტები:
100გრ ზეითუნის ზეთი
30გრ გახეხილი ცხვრის პარმიჯანო
80გრ პარმიჯანო
15გრ ფიჭვის კაკალი  ან 15გრ კაკალი
2 კბილი ნიორი,უკეთესია ახალი
მსხვილი მარილი
50გრ ბაზილიკოს ფოთლები

მომზადება:

ე.წ. როდინში ჩაყარეთ ნიორი და ცოტაოდენი მარილი და დაიწყეთ დანაყვა.როცა წვენს გაუშვებს დაამატეთ ცოტა-ცოტა ბაზიილიკო,როდესაც ბაზილიკოს სულ დანაყავთ,დაამატეთ ფიჭვის კაკალი,ან უბრალოდ კაკალი.კარგად დანაყეთ და ბოლოს ნელა-ნელა აურიეთ ზეთი და პარმეჯანო.პესტო მზადაა.მოათავსეთ მაცივარში და მოამზადეთ უგემრიელესი ჯენოვური მაკარონი,სპაგეტი,პესტოთი..
თუ არ გაქვთ როდინი,მაშინ ყველა ინგრედიენტი ჩაყარეთ ბლენდერში და კარგად გათქვიფეთ,.



Nessun commento:

Posta un commento