კრუასანი მისი ნახევარმთვარისეული ფორმის გამო ეწოდა.ფრანგულ ბარებში მიირთმევდნენ დილაობით ფინჯან ცხელ ყავასთან ერთად.კრუასანმა მალე მოიგო ტურისტების გული და დღესდღეობით არ არსებობს ქვეყანა,სადაც კრუასანი საუზმესთან არ ასოცირდება.მოამზადეთ ეს ჰაეროვანი ნამცხვარი,როგორც შიგთავსით ისე კლასიკური,შიგთავსის გარეშე.
ინგრედიენტები:
520გრ ფქვილი
100გრ შაქარი
30გრ კარაქი
1 კვერცხის გული
20გრ საფუარი
120მლ რძე
170მლ წყალი
ფორთოხლის ცედრა
250გრ მარგარინი ფენებისთვის
1 კვერცხი გარედან წასასმელად
(1) პირველ რიგში მოვამზადოთ ე.წ. ხაში.თბილ წყალში ვხსნით საფუარს და ვამატებთ 150გრ ფქვილს.(2)შევფუთოთ და გავაჩეროთ 1სთ ასაფუებლად.(3) შემდეგ ვამატებთ 3 კოვზ ფქვილს ისევ და ვზელთ.(4) შეურიეთ კვერცხის გული,როცა კარგად გაიხსნება შემდეგ შაქარი,და ბოლოს ფქვილი და რძე ერთდროულად,სანამ ცომის მასას არ მივიღებთ.(5)ბოლოს კი ვამატებთ კარაქს და ფორთოხლის ცედრას.ვიმუშაოთ ცომზე დაახ.15 წუთი,სანამ ცომი არ გახდება ელასტიური.(6)შეფუთეთ და დატოვეთ სანამ არ გაორმაგდება
(7)ცომს სანამ ამოვიღებთ თასიდან,10წთ ით ადრე ,პერგამენტის ქაღალდში გავაბრტყელოთ 250 კარაქი და მოვათავსოთ მაცივარში ისევ.
(10) ცომი მზადაა გასაბრტყელებლად..კარგად ვაბრტყელებთ ცომს,დაახ.5სმ სიმაღლეზე (11)ვდებთ გამზადებულ კარაქს შუაში(12) ვკეცავთ ქვემოდან
(13)შემდეგ ზემოდან(15)ბოლოს კი გვერდებს
(16)ვაბრტყელებთ ისევ ცომს სიგრძეზე დაახ 3სმ სიმაღლეზე.(18) ბოლოს ისევ ვკეცავთ ოთხად.ჯერ ქვევიდან,შემდეგ ზემოდან შუაში და ბოლოს კიდევ ორად
ცომი ასეთი უნდა მიიღოთ
მივყვეთ ინსტრუქციას.ვაბრტყელებთ ცომს დაახ.2სმ სისქეზე.ვჭრით სამკუთხედებს.სამკუთხედს შუაში ვაჭრით პაწია სამკუთხედს და შემდეგ გადავახვევთ,მზა კრუასანები მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდზე ,გამოსაცხობ ჟარონაზე ,ერთმანეთის მოშორებით და დატოვეთ ასაფუებლად კიდევ 2სთ
გაფუებულ კრუასანებს წაუსვით კვერცხი ზემოდან და მოათავსეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 200° ზე 5წთ ით შემდეგ დაუწევთ 180° გრადუსზე და ვაცხობთ სანამ არ დაწითლდებიან.მოაყარეთ ცოტაოდენი შაქრის პუდრი და კრუასანები მზადაა...დამიჯერეთ ეს ფორთოხლის სურნელი ,არასდროს დაგავიწყდებათ.
შენახვა: კრუასანები შეინახეთ გამოცხობამდე,საყინულეში.
გემრიელად მიირთვით <3
Nessun commento:
Posta un commento