Etichette

venerdì 10 febbraio 2017

ცნობილი სალენტური პური,შავი ზეთისხილით.მარტივი და ფუმფულა,პურის მოყვარულთათვის...

ინგრედიენტები:
500გრ ფქვილი
10გრ ახალი საფუარი(ან  2ს/კ მშრალი საფუარი)
25მლ ზეითუნის ზეთი
10გრ მარილი
100მლ რძე
200მლ თბილი წყალი
150გრ შავი ზეთისხილი,კურკაგამოცლილი


მომზადება:
პირველ რიგში გახსენით საფუარი თბილ წყალში.ღრმა თასში ჩაყარეთ ფქვილი,დაამატეთ რძე და ზეთი და დაიწყეთ ცომის მოზელა.ნელა-ნელა ამატეთ საფუარიანი წყალიც.მოზილეთ ელასტიური ცომი.ბოლოს დაამატეთ მარილი და ზილეთ დაახ.10 წუთი..შეფუთეთ ცომი და დატოვეთ 1 საათი.ცომი მზადაა გასაბრტყელებლად.გადაიტანეთ სამუშაო მაგიდაზე,სიმინდის ფქვილზე.კარგად გააბრტყელეთ და გაანაწილეთ მთლიანი ზეთისხილები.შემდეგ კი გადაახვიეთ რულეტის პრინციპით.დანის დახმარებით გამოჭერით 10სმ სიგრძის პატარა პურები.მოათავსეთ ჟარონაზე,გადააფარეთ ჩაი სტილო და დატოვეთ კიდევ 1სთ.გამოაცხეთ 180° ზე დაახ.35წთ. 
პური შეგიძლიათ მიირთვათ როგორც კლასიკური,ასევე გამოავსოთ ყველით და ძეხვეულით.
მიირთვით გემრიელად....

მოიწონეთ გვერდი facebook page მადლობა 

Nessun commento:

Posta un commento